Cobeli

Conflict Bemiddeling Limburg

Hoe werkt mediation?

Nadat de documenten van jullie huis, bezittingen en schulden met behulp van een checklist zijn geïnventariseerd, wordt een begin gemaakt met het bespreken van het ouderschapsplan.

Pas wanneer dit grondig is doorgesproken en alle afspraken duidelijk zijn, gaan we verder met het zakelijke deel van de scheiding: jullie woning, bezittingen en schulden. Tot slot wordt er gesproken over eventuele aanpassingen in jullie verzekeringen. De mediator maakt van elk gesprek een gespreksverslag, zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.

Dan is het tijd om het convenant of beëindigingsovereenkomst op te stellen. Natuurlijk legt jullie mediator ook de wetsartikelen uit.

In de gesprekken is voldoende ruimte voor emoties. Je voelt je veilig om verdriet, boosheid of frustratie te tonen en te bespreken. Zo kun je elkaar beter begrijpen en wordt het iets minder moeilijk om afspraken te maken.

Mediation

Hieronder staan de belangrijkste voordelen die mediation biedt en hoe het voor u kan werken. Bent u bereid om te werken aan een oplossing die onderling overleg tot stand komt? Meld u dan aan voor de kennismaking, of stel uw vragen middels het contactformulier.

 • Snel een oplossing
  Een mediation wordt gemiddeld binnen enkele maanden afgerond, soms zelfs binnen enkele weken of door een enkel gesprek van een paar uur
 • Alles in eigen hand houden
  In een mediation bepaalt u zelf, samen met uw wederpartij, wat u afspreekt en wat u in een overeenkomst zet.
 • Maatwerk
  Een gerechtelijke procedure richt zich op de juridische aspecten van een conflict. Tijdens een mediation zoekt u gezamenlijk naar een oplossing voor alles wat met het conflict te maken heeft.
 • De relatie behouden
  Tijdens mediation krijgt iedereen de gelegenheid om alles uit te spreken en uit te praten. Daarna kunt u samen naar een oplossing zoeken. Op deze manier kunt u de persoonlijke en/of zakelijke relatie behouden, of althans op een goede manier afsluiten.

      Welke soorten conflicten kunnen worden opgelost door mediation?

         Familie

·         (Echt)scheidingsconvenant vaststellingsovereenkomst (voorbeeld), eventueel inclusief kinder- en  

           partneralimentatie en boedelscheiding;

·          Omgangsregeling en ouderschapsplan (voorbeeld);

·          Internationale kinderontvoering.

      Arbeid 

·           Vastgelopen samenwerkingspatronen in een team;

·           Ontbinding tijdelijke arbeidsovereenkomst in goed overleg;

·           Re-integratie, voorbeeld vaststellingovereenkomst;

·           Arbeidsrecht- overige geschillen.


        Sociale zekerheid   

·          Werkloos (WW);

·          Ziek (Ziektewet, WIA, WAO);

·          Arbeidsbeperkt (Participatiewet, Wajong);

·          Zwanger (WAZO, ZEZ). 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn