Cobeli

Conflict Bemiddeling Limburg

Scheiden doe je samen

Bij een scheiding komt veel kijken. Er vallen allerlei financiële en andere zaken te regelen. Zijn er kinderen in het spel, dan zijn die natuurlijk het belangrijkste.

Afspraken

Als je hebt besloten uit elkaar te gaan, breekt er een emotionele tijd aan waarin allerlei beslissingen genomen moeten worden. Wellicht voel je je onzeker over de toekomstige (financiële) situatie, vraag je je af wat het beste is voor jou en de kinderen of heb je nog andere vragen. Mediation bij scheiding is een manier om jullie te helpen helderheid te krijgen, inzicht te geven en jullie er samen uit te laten komen. Het doel is dat jullie afspraken maken waar jullie beiden achter kunnen staan.

Scheidingsmelding

De scheidingsmelding is het moment waarop één van de partners aan de ander vertelt de relatie te willen beëindigen. Hoe eerder u na de scheidingsmelding naar een mediator gaat, des te beter. Zij kan u ondersteunen tijdens het scheidingsproces. Eerst wordt aandacht besteed aan de scheidingsmelding. Bent u daar zeker van en staat u daar beide achter? De rol van een mediator

Onder begeleiding van een mediator kun je in overleg met je (ex-)partner tot oplossingen komen die voor jullie beiden aanvaardbaar zijn. Zeker als jullie kinderen hebben, is het belangrijk dat jullie heldere afspraken maken waar jullie beiden achterstaan. De mediator is neutraal en onpartijdig en zal geen standpunt innemen. De mediator begeleidt tijdens een aantal bijeenkomsten de communicatie tussen jou en je (ex-)partner en helpt jullie om samen tot afspraken te komen. Een scheiding kan volledig door ons geregeld worden, waardoor je niet zelf naar een advocaat of de rechtbank hoeft.

Waarom Cobeli?

✓ Belang van de kinderen voorop
✓ Specialist in (echt)scheiding
✓ Gratis intakegesprek
✓ Persoonlijke aanpak
✓ Flexibel qua locatie 


 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn