Cobeli

Conflict Bemiddeling Limburg

Kinderen in scheiding

Voor kinderen tot 18 jaar wordt er een ouderschapsplan gemaakt. Naast de financiële afspraken die jullie maken voor jullie kind, gaat dit plan over de verdeling van de zorg, de vakanties en de feestdagen. Jullie maken afspraken over de verjaardagen van zowel de kinderen als jullie zelf en afspraken als jullie willen afwijken van de standaard zorgverdeling. Allemaal bedoeld zodat er nooit discussie ontstaat rondom de kinderen, want daarvan zijn zij juist de dupe.

Het ouderschapsplan is daarmee een plan op maat. Wij hanteren een heel uitgebreid format dat we als basis gebruiken. We gaan samen aan de slag om dat helemaal toe te spitsen op jullie situatie. Geen enkele scheiding is hetzelfde en geen enkel ouderschapsplan is hetzelfde! We leggen ook in het ouderschapsplan vast wat jullie doen als 1 van beiden er iets in wil wijzigen, want jullie situatie verandert in de toekomst misschien, maar ook kinderen worden ouder en krijgen andere behoeften!

Een belangrijk onderdeel van het ouderschapsplan is het onderdeel over de communicatie. Hoe gaan jullie in de toekomst met elkaar communiceren over de kinderen en waarover? Dat gaat over algemene zaken, over school, over hobby’s, over medische zaken, etc. Allemaal ten behoeve van jullie kinderen.

Onze mediators hebben ervaring in het voeren van een kindgesprek. Een gesprek met jullie dochter of zoon, zonder de ouders erbij, waar kinderen in alle veiligheid kunnen aangeven wat hun vragen zijn, waar ze zich zorgen over maken en wat ze graag kwijt willen. De inhoud van dit gesprek wordt alleen teruggekoppeld naar de ouders als het kind daarvoor toestemming geeft. Op deze manier worden de kinderen gehoord en gezien, wat voor hen een belangrijke behoefte is. Wie weet hebben ze nog een goede tip voor jullie als ouders?

Cobeli

Kiezen voor Cobeli betekent dat jullie kiezen voor kwaliteit. Geen standaard oplossingen, maar een mediator die flexibel met jullie meebeweegt. Voortdurend met persoonlijke ontwikkeling bezig en kennis vergaren om alle regelgeving rondom scheiding te blijven volgen.

  1. Jullie  krijgen een introductiegesprek, zodat ik jullie en jullie mij leren kennen. Aan het eind ervan kan ik jullie vertellen wat de kosten zijn.
  2. Je kunt kiezen voor het uurtarief, maar ik werk ook met een all-in prijs; dus geen verrassingen achteraf. Jullie krijgen daarvoor het aantal gesprekken dat nodig is.
  3. De alimentatieberekening maak ik zelf en neem ik met jullie door; daardoor krijgen jullie ook inzicht in jullie inkomen na de scheiding en voor welke toeslagen jullie in aanmerking komen.
  4. Met de opgestelde stukken gaat u langs bij de advocaat en deze zal ze indienen bij de rechtbank.
  5. Bij de laatste stap spreken we elkaar over de stand van zaken en start de eventuele nazorg (mogelijk ook voor het kind (de kinderen).

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn